07 Серпень 2020, 12:00

ЕКСКУРСІЙНА РОБОТА – ВАЖЛИВИЙ ЕЛЕМЕНТ ДОСЛІДНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ

Саме слово «екскурсія» викликає багато позитивних емоцій, як у дітей, так і у дорослих. Нова українська школа спрямована на отримання знань дітьми у процесі дослідницької діяльності. В.О. Сухомлинський писав, що  дитина від своєї природи – допитливий дослідник, відкривач світу. Тому екскурсії – це не просто розвага, це дієва форма виховної та навчальної роботи, що сприяє розвитку допитливості, творчої уяви, пізнавальної активності учнів, вихованню любові до Батьківщини і народу.

У школі №3-колегіумі організація та проведення екскурсій посідає важливе місце в дослідницькій діяльності учнів. Зокрема, для маленьких першокласників цей  рік навчання став роком відкриттів та здивувань, набуття нових знань та вмінь, фантазій та прояву креативності. Величезну допомогу надавали батьки, які завжди підтримували і допомагали. Краще один раз побачити та спробувати, ніж сто разів почути – це був девіз роботи вчителів і батьків.

Тому під час різних екскурсій діти дізналися, як працює наше міське телебачення, вчилися давати інтерв'ю, а потім самі вже його брати.

Поринули у чарівний світ театру, його закони та правила.

Досліджували, коли вогонь може бути небезпечним і як уникнути пожежі та що треба вміти і знати, щоб стати пожежником.

Головне завдання екскурсій полягає в тому, щоб діти були активними учасниками, дослідниками у процесі набуття знань та вмінь. І це завдання маленькі екскурсанти виконали успішно!

 Прес-центр школи №3-колегіуму