02 Вересень 2020, 13:26

МИСТЕЦТВО МАЛЕНЬКИХ КРОКІВ

 









Напередодні нового 2020-2021 навчального року, який розпочинається в умовах пандемії, методичною службою м. Сміла проведено онлайн-зустрічі на різних платформах дистанційного навчання з педагогами закладів загальної середньої освіти.

У період із 27.08.2020 до 31.08.2020 проведено Zoom-конференції для вчителів початкових класів, природничо-математичних та суспільно-гуманітарних дисциплін, зокрема: біології, хімії, географії, математики, фізики, історії, української мови та літератури, зарубіжної літератури.

На платформі Google Meet працювали вчителі інформатики та трудового навчання.

Для вчителів англійської мови було організовано Skype-конференцію.

Viber-конференція пройшла для вчителів фізичної культури, предметів «Основи здоров’я» та «Захист України».

Під час онлайн-комунікацій обговорено інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, окреслено основні завдання для усіх категорій педагогічних працівників щодо створення умов для забезпечення сучасного рівня викладання та організації виховної роботи, підведено підсумки діяльності освітньої галузі у 2019-2020 навчальному році, здійснено обмін досвідом вчителями щодо організації дистанційного навчання в умовах карантину, висловлено подяку вчителям за якісну підготовку до ХХV обласної виставки «Інноваційний пошук освітян Черкащини», що проходила в дистанційному режимі, та конкурсу на кращу серію електронних освітніх ресурсів.

Для успішної роботи в реаліях сьогодення актуальними, як ніколи, є слова Антуана де Сент-Екзюпері: «…Навчи мене правильно розпоряджатися часом мого життя. Подаруй мені тонке чуття, щоб відрізняти важливе від другорядного. Допоможи мені бути тут і зараз і сприйняти цю хвилину як найважливішу. Убережи мене від наївної віри, що все в житті має бути гладко. Подаруй мені ясну свідомість того, що складнощі, поразки, падіння і невдачі є лише природною складовою частиною життя, завдяки якій ми зростаємо і зріємо. Нагадуй мені, що серце часто сперечається з розумом. Пошли мені в потрібний момент когось, у кого вистачить мужності сказати мені правду, але сказати її люблячи. Убережи мене від страху пропустити щось у житті. Дай мені не те, чого я собі бажаю, а те, що мені дійсно необхідне. Навчи мене мистецтву маленьких кроків».

Сподіваємось, що у 2020-2021 навчальному році спільними діями та об’єднаними зусиллями, удосконалюючи свою педагогічну майстерність, ми зможемо здолати усі виклики часу задля подальшого розвитку освіти м. Сміла.

Світлана Сигида

Галина Бровко