05 Листопад 2020, 11:41

Інклюзивно-ресурсний центр діє

Міський інклюзивно-ресурсний центр Смілянської міської ради Черкаської області функціонує з  2018 року. Основна функція створення таких центрів - реалізація права на здобуття освіти особам  (дітям у віці від 2-х років) з особливими освітніми потребами, проведення комплексної оцінки їх розвитку, розробка рекомендацій щодо застосування індивідуальних програм подальшого освітнього процесу, участі в ньому спеціально підготовлених фахівців.  Центр знаходиться за адресою м. Сміла, вул Незалежності,70.

Фахівці центру – психологи, логопеди, дефектолог проводять корекційно - розвиткові заняття з дітьми, що мають особливі освітні потреби, відповідно заяв батьків чи осіб, що їх замінюють.

Для забезпечення якісного  ефективного освітнього процесу фахівці застосовують різноманітні передові сучасні методики та технології, які вимагають не лише знань та досвіду, але і спеціального обладнання. Саме таке обладнання, яке успішно застосовують у різних країнах світу в роботі з дітьми з особливими потребами (наприклад, при виявленні аутизму, тощо), у кінці жовтня було придбано для інклюзивно-ресурсного центру за сприяння Управління освіти, молоді і спорту Смілянської міськради на суму  13 420 грн.  Це тренажер Тунель, сухий басейн Квадрат, еластична панчоха  Біфлекс Sensoria, комплект для мозочкової стимуляції Белгау.

Застосування спеціального обладнання забезпечить оптимізацію фізичних, психічних процесів, емоційне розвантаження, тактильну стимуляцію, формування стійкої емоційно-вольової сфери дітей.

Щиро дякуємо Управлінню освіти, молоді і спорту Смілянської міськради за активне сприяння та допомогу щодо отримання такого необхідного навчально-корекційного  обладнання для інклюзивно-ресурсного центру.

Прес-центр ІРЦ