09 Листопад 2020, 17:02

Новини зі школи №1

Що означає поняття “толерантність”?

Толерантна людина, яка вона? Як навчитись бути толерантним?

На всі ці запитання намагались знайти відповідь учні 6-В класу, взявши участь в онлайн – тренінгу “Вчимося бути толерантними”.  Шестикласники  познайомились з поняттям “толерантність” та його значенням у різних куточках світу; визначали риси толерантної  людини; пригадали слова ввічливості , розшифрувавши їх; аналізували запропоновані ситуації та пропонували варіанти їх вирішення; з’ясовували, яких якостей їм бракує для того щоб вважатися справді толерантними людьми.

«Ну щоб, здавалося, слова…»

Традиційно восени у Нашій Першій   проводиться Міжнародний мовно-літературний конкурс  імені Тараса Шевченка.  3 листопада у нашій школі стартував І етап мовно-літературного онлайн-конкурсу.

Головною метою конкурсу є вшанування творчої спадщини Т. Г. Шевченка, виявлення творчо обдарованої учнівської молоді та підвищення рівня мовно-літературної освіти в Україні. У конкурсі взяли участь 18 учнів. Їх було ознайомлено з умовами та вимогами щодо проведення конкурсу, та критеріями оцінювання. Вчителі української мови та літератури підготували цікаві завдання, тематика яких була звернена до особистості Т.Г.Шевченка, його творчості й долі, а також спрямована на духовні цінності, сімейні традиції, любов до рідного краю, бережливе ставлення до природи. Приємно, що учні-переможці онлайн-конкурсу виявили грунтовні знання та продемонстрували творчий підхід до виконання завдань. Чекаємо перемог у наступному турі!

Світ без відходів – це реальність чи фантастика?

Нинішню епоху розвитку людської цивілізації звично називають космічною, електронною, ядерною, зважаюч

и на досягнення людства й науково-технічний прогрес. Водночас це епоха екологічної кризи у взаєминах суспільства і природи. Екологічні проблеми, досягши планетарного масштабу, утворюють нову соціальну реальність. Їх вирішення залежить насамперед від рівня екологічної культури населення, екологічної свідомості, екологічної освіти та виховання.

Учні 7-В класу зібрались на онлайн-тренінг, щоб обговорити питання «Світ без відходів – це реальність чи фантастика?». Діти дійшли висновку, що це цілком реально, якщо кожен буде намагатись дотримуватись концепції  «ZERO WASTE» та принципу трьох «R»: Reduce (скорочувати), Reuse (повторно використовувати), Recycle (переробляти). У ході обговорення питання, учні дійшли  висновку, що всі зміни потрібно починати із себе, тому кожен із них виділив для себе дію, яку він розпочне виконувати вже сьогодні, аби змінити планету на краще!


Поновлення матеріально -  технічної бази

Матеріально -  технічна  база  закладу поповнилася  шафами для зберігання дидактичного матеріалу, придбаними за рахунок державної субвенції та співфінансування з місцевого бюджету.

ес-центр школи №1