23 Листопад 2020, 12:19

Калейдоскоп новин зі школи №1

Найбільший урок у світі

Цього року ООН святкує своє 75-річчя! Організація об’єднує 193 країни. Саме ООН на глобальному рівні вирішує, що потрібно робити для подолання глобальних проблем і працює над цим.

Учителі початкових класів, англійської мови та фізичної культури, за рекомендаціями МОН та ЮНІСЕФ, з нагоди святкування річниці Конвенції ООН про права дитини,  долучилися до всеукраїнської ініціативи і провели «Найбільший урок у світі» про права дитини «Знаю права і змінюю світ». Під час уроку учні дивилися мультфільм «Права дитини», грали у гру «Знайди пару», виконували різні вправи «5 дій, які ти можеш робити щодня, щоб зробити світ кращим», «Розподіли цілі сталого розвитку за групами», «Підбери асоціацію» тощо. У кінці уроку учні виконали інтерактивну вправу «Закінчи  речення» та висловили свої думки, як вони можуть змінити світ.

Учасники проекту дійшли до висновку, що потрібно усім долучитися до Глобального плану та почати вирішувати проблеми вже зараз.

  

До Дня Гідності і Свободи

Ми, юні патріоти України
Й поважні громадяни- вчителі,
Шануємо День Гідності й Свободи,
День мужності і слави на землі.

З метою відзначення у 2020 році річниць початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави, учнями школи було покладено квіти до меморіального знаку у центрі міста; у шкільній бібліотеці організовано виставку публікацій «Пам’ятаємо Героїв Небесної Сотні», протягом дня зупиняла на собі погляд експозиція у фойє школи, створена учнівським активом.


День профілактики правопорушень

Виховання молодого покоління – це виховання майбутнього кожної держави. Майбутнє залежить не тільки від рівня професійної підготовки цього покоління, але й від його моральних якостей.

Правоосвітницька робота є основою формою роботи серед неповнолітніх із попередження правопорушень, яка проводиться за допомогою як масових заходів, так і індивідуально.

18 листопада у Нашій Першій пройшов день профілактики правопорушень «Скажи ні, наркотикам». Таким чином, педагогічний колектив школи намагається використати всі можливості, які є в школі, щоб виховувати громадянина нашої держави, який буде знати свої права та виконувати свої обовязки, жити в правовому просторі.

Прес-центр школи №1