30 Березень 2021, 14:07

Ми читаємо завзято, а читання нам - це свято!

      Саме під таким девізом пройшов  тиждень дитячої книги у шкільних  бібліотеках міста, метою якого було формування  умінь  самостійно працювати з книгою, аналізувати, узагальнювати, робити висновки з прочитаного, прищеплювати любов до читання.

     Тиждень дитячого читання продемонстрував, що книга стала для кожного із нас такою ж необхідністю, як земля, як чисте небо над головою, як хліб. Герої наших улюблених книжок завжди поруч із нами. Вони дуже різні: розумні, хоробрі, витривалі, чесні, хитрі,енергійні... І вже від наших уподобань і смаку залежить, хто нам дорожчий, на кого хотілося б бути схожим, із ким цікаво, а з ким можна і посперечатись.  Змінюються покоління, а мудрі книги живуть і знову вчать людей бути добрими, чуйними, справедливими. 

      Упродовж  тижня у закладах загальної середньої освіти діяли книжкові виставки «З днем народження, Книго!», «Читай! Формат не має значення!», «Книгу читай – розуму набирай»; «Книга – мудрий, старий друг, книга знає все навкруг»; «На хвилинку зупинись – нову книгу подивись». 

        Проведено  тематичні виховні години  «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх вітає», «З книгою жити — з добром дружити».

        У рамках тижня  відбулися конкурси  малюнків «У книжковім дивосвіті виростають творчі діти»; «Розмалюю я улюбленого казкового героя»; «Ми  дивимось  та  малюємо  мультфільм»; конкурси загадок «Під вітрилом книги…»;  літературний квест  «Ключі від бібліотеки»; дегустація літературних новинок для учнів початкових класів «Читай із задоволенням»; бібліофреш  «Сторінками  нових   книг»; букслем «Раджу прочитати», віртуальна подорож в історію книги «Книга крізь віки»; диспут «Книга і ноутбук в інформаційному суспільстві: за і проти»; читацький челендж «Моя улюблена книга». 

        Пізнавальною   подією для читачів початкових  класів була віртуальна подорож «Історичні віражі  «Від паперу до електронної книги».

Прес-центр методичного кабінету