27 Квітень 2021, 17:15

Навчально-польові збори у новому форматі

Реалії життя постійно вносять свої корективи у перебіг звичних для нас подій. Ось і цього року, у зв’язку з пандемією та необхідністю дотримання протиепідемічних заходів,  навчально-польові збори для юнаків та дівчат 11 класу школи №3-колегіуму пройшли у новому форматі.

З 21 по 23 квітня на базі закладу для учнів було проведено навчально-польові збори під керівництвом Олега Анатолійовича Чуйка та Галини Яківни Попової. Це чудова можливість для школярів спробувати себе у ролі медперсоналу та військових. Саме такі навички, як метання гранат, стрільба з пневматичної зброї, накладання пов'язок будуть корисними для майбутніх Захисників  України.

У перший день навчань було проведено гру "Гаряча картопля", за допомогою якої учні закріпили вивчений теоретичний матеріал. Також школярам було запропоновано обрати одну із перелічених тем щодо надання долікарської допомоги та у будь-якому креативному форматі підготувати виступ. Результатом стали яскраві плакати, відео, презентації, за допомогою яких краще запам'ятовується інформація.

Наступного дня учні змогли відчути себе у ролі медперсоналу та військових. Дівчата провели майстер-клас із накладання джгутів при кровотечі, під час якого  дізналися не лише теоретично, а й побачили практично, як саме слід накладати пов'язки на різні частини тіла.

Юнаки тренувались стріляти із пневматичної зброї, кидати гранати та копати окопи. У дітей це залишило неймовірні враження, для багатьох це був перший досвід військової справи. 

Останнього дня проведено підсумковий тест, який показав високий рівень освіченості школярів, які добре засвоїли теоретичний матеріал  та закріпили практичні навички.

Навчально-польові збори для учнів одинадцятих класів – це чудовий досвід для подальшого життя. Багато хто замислився над тим, щоб зв'язати своє життя з медичною або військовою справою. Після цих трьох днів залишились неймовірні враження та корисні навички, які дуже важливі для майбутніх захисників України.

Анастасія Прокопенко,
учениця 11 класу школи №3-колегіуму