13 Вересень 2021, 12:52

Спорт - це життя

 

З нагоди Дня фізичної культури та спорту у закладах загальної середньої освіти м. Сміла пройшли олімпійські уроки та тематичні заходи за участю спортсменів. 

Зокрема у школі № 12 відбувся олімпійський урок за участі чемпіонки Європи, учасниці Всесвітньої Універсіади 2013 року, тренера-викладача з регбі Смілянської ДЮСШ "Олімп" Марини Міщенко. У школу №6  завітав майстер спорту України з «КУН – ФУ», тренер Черкаської обласної Федерації «КУН – ФУ» України Козін Олександр Ігорович (випускник ЗОШ №6 1999р) зі своїми вихованцями. Майбутні олімпійці демонстрували техніку вправ КУН –ФУ та боксу, розповіли про свої тренування, показали нагороди. Козін О.І. дав поради учням щодо занять спортом та розповів про свій клуб.

Цікавий захід проведено у школі №4, де відбулася зустріч з Почесним громадянином Сміли Олександром Мотузенко  - директором Смілянської дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп», срібним призером Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі з веслування на байдарці, багаторазовим чемпіоном світу. Під час олімпійського уроку Олександр Мотузенко ознайомив школярів зі своїм шляхом до найвищої спортивної нагороди – олімпійської медалі. Розповів про переваги занять спортом, про необхідність вести активний спосіб життя, власним прикладом доводив, що спорт допомагає досягати успіху.

Також він повідомив про спортивні секції, які діють на базі закладу та агітував молодь до здорового способу життя, занять спортом. Учні ставили запитання та цікавилися життям олімпійця. Від олімпійського осередку учасники отримали олімпійські подарунки. 

Дуже радісно, коли діти зацікавлені спортом та досягненнями інших.