09 Грудень 2022, 11:27

ПІДСУМКИ ТИЖНЯ освітянської галузі міста

05.12.2022 у закладах освіти відбулись заходи, присвячені Дню волонтера: виховні години, відеопроєкти, флешмоби. Учні 9 класу комунального закладу «Смілянський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №13» у цей день відвідали поранених бійців, які перебувають на лікуванні в обласній лікарні. Заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти взяли активну участь у міській акції «Сміливим від Смілян», яка проходила 06.12.2022.

07.12.2022 у Смілянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 проведено міський конкурс «Впоряд» Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед 8-ми козацьких роїв (середньої та старшої вікової групи). У конкурсі взяли участь учні шкіл №4, 7, 11, 12, школи №3-колегіуму, гімназії, ліцею «Лідер».

Колективи ДНЗ №2, шкіл №6, 7, 10, ліцею «Лідер», БДЮТ долучилися до акції «На Святого Миколая, любов’ю зігріті, подарунки надсилають з Черкащини діти», яка організована Лігою Старшокласників області спільно з Управлінням освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації з метою допомоги дітям Херсонщини.

До 85-річчя дошкільного навчального закладу №2 «Берізка» працівники привітали ветеранів праці, які присвятили значну частину життя роботі у цьому закладі.

У дошкільному навчальному закладі №18 відбулося тематичне заняття з учасниками освітнього процесу про дотримання правил пожежної безпеки та поведінки з вибухонебезпечними предметами. Спеціалісти інспекторського складу відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС відповідали на питання щодо забезпечення безпечних умов у побуті, надали практичну допомогу щодо користування вогнегасниками, ознайомили із алгоритмом дії з вибухонебезпечними предметами.

З нагоди Дня людей з інвалідністю у дошкільному навчальному закладі №19 проведено цикл заходів, спрямованих на виховання доброти, чуйності, щирості, толерантності до дітей з особливими освітніми потребами та з інвалідністю.

Педагоги дошкільного навчального закладу №24 активно долучилися до участі в благодійній акції «Здай кров – врятуй життя захисника».

У дошкільному навчальному закладі №26 продовжується апробація авторської профілактичної програми з попередження емоційних та поведінкових порушень «Я в безпеці».

До Всесвітнього Дня української хустки у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти проведено заходи: створення відеопроєктів, «скриньки» прислів’їв та приказок про національний оберіг, фото-флешмоби.

Продовжується проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних дисциплін та конкурсів. 02.12-03.12.2022 проведено міські олімпіади з фізики, астрономії, інформатики, правознавства та міській етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.

Вихованці молодіжного активу «Драйв» (керівник Сінаєвська В. В.) та дитячої телестудії «Я+Ти» (Самарський А. С.) БДЮТ взяли участь в обласному фотоконкурсі «Україна – це ми», що відбувся 03.12.2022 у м. Черкаси.

03.12.2022 Смілянський волонтерський центр «Дозвілля» БДЮТ гостинно приймав організацію ДК «Партнер» м. Черкаси, метою якого є відкриття клубів фінансової грамотності в Україні на базі шкіл та інших закладів освіти, підвищення рівня фінансової грамотності населення в нашій країні за допомогою бізнес-гри «Життєвий капітал».

06.12.2022 у Смілянському волонтерському центрі «Дозвілля» БДЮТ відбувся перегляд та обговорення документального фільму «Фортеця Маріуполь» від Харківського клубу «Docudays UA».

Вихованці клубу «Борець» БДЮТ успішно виступили у відкритому чемпіонаті м. Черкаси з вільної боротьби, за результатами змагань вибороли 7 призових місць:

І місце – Клименко Захар, Кузьменко Даміан;

ІІ місце – Ірклієнко Даніл;

ІІІ місце – Поздняков Ілля, Дорошенко Володимир, Дубовенко Арсен, Король Аліна.