23 Травень 2023, 08:57

Проведення стрільб завершено

Одним із етапів навчально-польових зборів, які проходять у закладах загальної середньої освіти відповідно до Розпорядження Черкаської обласної військової адміністрації №211 від 02.05.2023, є проведення стрільб з автомата Калашникова.

При підтримці місцевої влади, творчому підході Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у м. Сміла (начальник В. Старовойтов) до організації проведення заходу, юнаки та окремі дівчата – цьогорічні випускники закладів загальної середньої освіти вправлялися у зборі і розборі автомата Калашникова, стрільбі із автомата, поглибили теоретичні знання та практичні навички із тактичної медичної підготовки, ознайомилися із сучасними видами зброї та, навіть, вчилися запускати дрона.

Свій професіоналізм, військову майстерність, приклад для наслідування упродовж двох днів вміло демонстрували підполковник, заступник начальника центру – начальник відділення рекрутизму та комплектування М. Гетьман, майор, офіцер відділення рекрутизму та комплектування С. Лимар, інструктори.

Медичний супровід забезпечувала О. Кругляк, медична сестра спеціалізованої школи №12.

А на завершення всі учасники заходу смакували смачну польову кашу, зварену чудовим кухарем І. Піддубнім.