22 Листопад 2023, 08:48

Джури Сьомої школи взяли участь в обласному патріотичному вишколі

У День гідності та свободи джури козацьких роїв "Гайдамаки" та "Крила ЗСУ" куреня імені Героя України Євгена Лисенка ЗОШ №7 разом зі своїми керівниками та виховниками (Михайлик Т.В., Таібовим Р.К., Харченко Н.П. та Царинною Л.Г.) відвідали обласний патріотичний вишкіл "Вільні творять майбутнє!", саме й присвячений Дню Гідності та Свободи.

У заході взяли участь понад 20 роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") закладів освіти області разом з керівниками та виховниками. Наші джури були розподілені по козацьких чотах та разом з іншими роями відвідали всі 9 локацій та взяли активну участь і показали свій козацький гарт у етапах "Пластун", "Відун", "Впоряд", "Метання гранати", "Туристсько-спортивна смуга перешкод", "Цивільна медицина. Тактична медицина", бесіда з представниками ТЦК, гутірка з Захисником України.

На заході були присутні разом з військовими і представники волонтерської організації "Наш Батальйон", які презентували спільний проєкт "Школа навчання пілотів", які ознайомили з різними видами квадрокоптерів та дали можливість спробувати повправлятися у вмінні керувати віртуальними дронами. На заході був присутній військовий, якому, як і всім ми завдячуємо можливістю ось так збиратись всім разом на патріотичних вигколах та виборюють нам всім такий очікуваний мир та Перемогу! Наші рої подарували військовому Прапор до Перемоги, підписаний джурами та теплі шкарпетки, щоб зігрівали не лише серце, а й ноги. Також запросили до себе на гостину з Переможним прапором після закінчення війни. На завершення заходу ройові отримали від військового, який теж колись був джурою та організаторів заходу Грамоти.

Ми гідні бути вільними, ми вільні творити власне майбутнє!

Прес-центр ЗОШ №7