12 Грудень 2023, 09:46

Підсумки місячника шкільних бібліотек

Україна!.. Це слово з глибокою шаною й гордістю промовляють справжні сини і доньки України. Україна — це історія народу, який упродовж багатьох років боровся за свою свободу й незалежність. Це її славні лицарі й сини: Петро Сагайдачний, Іван Сірко, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Устим Кармелюк, які віддали своє життя за щастя народу. Це відомі всьому світові діячі української культури: Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Коцюбинський, Олесь Гончар, Олександр Довженко, Микола Лисенко, Марія Заньковецька, Павло Загребельний, Катерина Білокур, Ліна Костенко та багато інших.

З непохитною вірою у перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни, цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбувся під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».

Заходи, проведені під час місячника шкільних бібліотек, сприяли втіленню основних положень «Концепції національно-патріотичного виховання у системі освіти України», а також приверненню уваги до питання патріотичного виховання у нашій державі, розкриттю виховної функції шкільної бібліотеки, об’єднанню зусиль педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму підростаючої особистості, посиленню патріотичного руху в Україні, пробудженню у школярів глибокого інтересу до історії України та рідного краю.

За результатами проведеної роботи, поданими матеріалами, відповідно до наказу КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради». від 22.11.2023 №103 «Про підсумки проведення місячника шкільних бібліотек», відзначено роботу Гички Ірини Іванівни, завідувача медіатеки Смілянського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня – гімназія імені В.Т. Сенатора Смілянської міської ради Черкаської області.

Дякуємо за роботу і зичимо подальших успіхів!

Методист Галина БРОВКО