18 Січень 2024, 00:00

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

Смілянська міська територіальна громада приєдналась до загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО»

   «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» – спортивні змагання нового формату, розроблені відповідно до світового та європейського досвіду. Метою проєкту є популяризація видів спорту серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році, залучення максимальної кількості учнів до регулярних занять фізичною культурою та спортом, створення умов для розвитку спорту серед здобувачів освіти, підтримки у ЗЗСО системи фізичного виховання.

Для участі в проєкті зареєструвалось 13 закладів загальної середньої освіти нашої громади. Цього року Всеукраїнські шкільні ліги заплановано провести з грудня 2023 до червня 2024 року з пʼяти видів спорту #баскетбол, #волейбол, #футзал, #спортивнеорієнтування, #черліденг.

Змагання складатимуться з 5 етапів:

1. Шкільний – формування збірних команд шкіл з певних видів спорту

2. Територіальний – змагання серед шкіл у межах територіальних громад

3. Районний – визначення переможців районів

4. Обласний – проведення змагань на обласному рівні, переможці якого отримують перепустку у фінальний етап

5. Всеукраїнський – визначення чемпіона та призерів змагань кожної окремої Ліги. Учасниками змагань є учні закладів загальної середньої освіти.

Вікова група учасників визначається у окремих регламентах з видів спорту.

У підготовці команд для участі у районному, обласному та можливо Всеукраїнському етапі задіяні вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти освіти міста.