27 Лютий 2024, 15:58

Знання, які рятують життя

27.02.2024 на базі управління освіти, молоді та спорту представники Черкаської обласної організації Червоного Хреста України провели захід з питань мінної небезпеки, надання першої допомоги для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти міста.

Юлія Свєчнікова, фахівчиня відділу з питань мінної небезпеки, ознайомила присутніх з правилами безпечної поведінки поводження з вибухонебезпечними залишками війни, алгоритмами дій при виявленні небезпечних або підозрілих предметів та продемонструвала відео сюжети з реальними вибухами різних типів мін.

У жвавій дискусії педагогічні працівники та представники Черкаської обласної організації Червоного Хреста України обговорили викладений матеріал та пройшли бліц-опитування з питань мінної небезпеки.

Володимир Погасій та Андрій Крупенко, волонтери Червоного Хреста України, провели майстер-клас з надання першої допомоги: наочно продемонстрували алгоритми дій надання першої допомоги потерпілому, який перебуває у свідомості та без свідомості, правила проведення серцево-легеневої реанімації та з відновлення дихання. Усі бажаючі могли долучитися до тренувань – зробити манекену серцево-легеневу реанімацію та відновити дихальну спроможність «потерпілому». Атмосфера заходу була дружня та приємна.

Педагогічні працівники отримали нові цінні знання, важливі вміння та навички. Наприкінці заходу кожен заклад загальної середньої освіти отримав від Черкаської обласної організації Червоного Хреста України рюкзак-аптечку першої допомоги з усіма необхідними матеріалами.

Висловлюємо щирі слова вдячності за допомогу в організації та проведенні заходу Черкаській обласній військовій адміністрації, Черкаській районній військовій адміністрації та Юлії Холодній, голові Черкаської обласної організації Червоного Хреста України.

Приєднані файли

Файл