08 Травень 2024, 15:24

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

29 травня минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.

 Тож 8 травня, в День пам’яті, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом. До цієї дати у закладах освіти Смілянської ТГ проведено тематичні заходи: години спілкування «Ніхто не забутий, ніщо не забуто..», «Не загасити памʼяті вогонь», «Памʼять єднає покоління», «Живе в народі пам’ять вічна», « Хай буде вільна Україна на всі часи, на всі віки»; години звитяги «Пам'ять єднає покоління»; виховні години «Йде травень крізь хвилини, дні і роки»; інформаційні квести «Пам‘ятаємо тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, шануємо тих, хто сьогодні виборює її свободу». Відбулися майстер-класи з виготовлення червоного маку, який є символом вшанування пам'яті жертв війни. Тематичні книжкові виставки, перегляд документальних фільмів з обговоренням, мітинги пам'яті біля пам'ятних знаків та акції «Маки пам’яті».

Школи № 1, 3-колегіум, 4, 6, 7, 10,11, 12, 13, гімназія ім. В.Т. Сенатора, ліцей «Лідер» є учасниками обласної вікторини «Памʼятаємо! Перемагаємо!», присвяченої Дню памʼяті та перемоги, яку проводив Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій.