15 Жовтень 2024, 09:54

Фестиваль «Відкриті уроки футболу»

З метою залучення дітей та учнівської молоді до занять з активних видів спорту та психоемоційного розвантаження через футбол 11 жовтня на стадіоні «Юність», за сприяння громадської спілки «Черкаська обласна асоціація футболу» та управління освіти, молоді та спорту, відбувся фестиваль з футболу, у якому взяли участь здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти №№ 3-колегіум, 6, 7, 10, 13 та 15 разом із вчителями з фізичної культури.

Перед початком фестивалю учасників привітали Олександр Кочергін, перший заступник голови Черкаської обласної асоціації футболу, та Олександр Коливай, координатор проєкту.

Діти проходили цікаві завдання на 6 локаціях – майданчик психолога, майданчик безпеки та 4 спортивні майданчики.

На майданчику психолога діти, разом з психологинею НВК «Загальноосвітня школа І ступеня – гімназія ім. В.Т. Сенатора» (з дошкільним підрозділом) Любов’ю Похил, в ігровій формі виконували вправи з формування позитивного мікроклімату і дружніх стосунків, командного духу та розвитку емпатії в групі.

Спеціалісти Черкаського районного управління Головного управління ДСНС України в Черкаській області (провідний інспектор ВЗНС Ірина Мрачковська, головний інспектор ВЗНС Сергій Шашкін та командир відділення № 12 ДПРЧ З ДПРЗ Володимир Зіменков) на майданчику безпеки ознайомили дітей з основами мінної безпеки, безпечної поведінки під час обстрілів та провели огляд устаткування пожежної машини.

На спортивних майданчиках діти виконували вправи на швидкість, спритність, координацію рухів, командність шляхом проходження естафет, виконання вправ з конусами, м’ячами, обручами та ігор з елементами футболу.

Під час проведення фестивалю діти отримали заряд бадьорості та позитивні емоції.

По завершенню фестивалю кожен заклад, діти якого брали участь у заході, отримали подарунки та грамоти від Черкаської обласної асоціації футболу та приємну несподіванку – Watershow - від представників ДСНС України в Черкаській області, що стало феєричним завершенням спортивного фестивалю.