20 Лютий 2017, 11:44

Весну-красну зустрічаймо


Національно-патріотичне виховання є невід’ємною складовою виховного процесу підростаючого покоління, адже одним із найсуттєвіших показників моральності людини є патріотизм. Пам’ятаючи про це, вивчаємо народні традиції, звичаї та обряди,  починаючи з першого класу.

15 лютого маленькі школярики 1-Б класу школи №3-колегіуму провели свято «Весну-красну зустрічаймо», приурочене одному з найбільших і найшанованіших народних свят – Стрітенню.

У гостях у першокласників, як і годиться, зустрілися дві красуні – Зима і Весна, які сперечалися і змагалися між собою, хто з них переможе і володарюватиме у рідному краї. Важко було віддати перевагу одній з них, тому діти підтримували обох. Вони завзято співали  пісень і про весну, і про зиму, загадували про них загадки, розповідали народні прикмети, вчили їх миритися, використовуючи мирилки. А ще із задоволенням взяли участь у цікавих конкурсах.

Закінчилося свято водінням хороводів з веснянками і випусканням випечених «жайворонків». А запалена на початку свята стрітенська свічка оберігала спокій і мир у дружній класній родині.

Ольга Бурська,

класовод 1-Б класу школи №3-колегіуму