23 Лютий 2017, 11:12

Гуманістичні ідеї Олександра Захаренка


«Поспішайте робити добро.

Духовне добро! Не припізніться!»

О.А. Захаренко

У рамках місячника педагогічної майстерності, який проходить у лютому в усіх навчальних закладах міста, базі навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа І ступеня – гімназія ім. В.Т.Сенатора» проведені і міські  педагогічні читання, присвячені  80-річчю з дня народження видатного педагога сучасності, народного вчителя, академіка, державного і громадського діяча, нашого земляка, славного сина України Олександра Антоновича Захаренка,  в яких взяли участь молоді вчителі міста.

Гостей привітала  директор закладу О.О.Дзевульська, а  гімназистка Іванова Валерія  подарувала пісню  «Намалюй».

Учасники педчитань глибше ознайомилися із життям і творчою діяльністю видатного педагога, концепцією авторської школи О.А.Захаренка, досвідом роботи шкіл, де впроваджуються ідеї О.А.Захаренка та ловили кожне слово з його творчих доробок, презентованих колегами.

Змістовними та цікавими були виступи молодих вчителів гімназії О.В.Кільчевської та  К.О.Корнієнко, вчителя  англійської мови навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15» О.М.Мачульської.

Нікого не залишив байдужим перегляд документального фільму «Педагогічна симфонія Олександра Захаренка» та огляд  книжкової виставки творів Олександра Антоновича.

«Віримо, що молоді колеги, натхненні високим духом заповітів О.А.Захаренка, будуть продовжувати втілення його ідей у практику своєї роботи» - сказала методист методичного кабінету Олійник Г.М., яка підготувала і провела означені педчитання.