07 Квітень 2017, 08:48

Обласний семінар директорів гімназій, ліцеїв, колегіумів

Кожній дитині потрібно дати доступ до якісної освіти, адже вона має право на успіх в житті, на максимальне розкриття власних здібностей. Ці слова міністра освіти і науки України Лілії Гриневич стали епіграфом до проведення обласного семінару директорів гімназій, ліцеїв, колегіумів, який нещодавно пройшов у школі №3-колегіумі.

Педагоги школи №3-колегіуму працюють, створюючи ситуацію успіху у навчанні для кожної дитини. Ми вважаємо, що впровадження прогресивних педагогічних концепцій, інноваційних технологій у навчально-виховний процес є педагогічним ключем до плекання дитини як особистості. А одним із напрямків діяльності закладу є участь у міжнародних проектах. Тому темою семінару стало питання «Можливості міжнародної співпраці в умовах перспективного розвитку української школи»

Розпочалась робота семінару із привітання директора школи Тетяни Анатоліївни Карло, яка розповіла гостям про впровадження інноваційних технологій та перспективи розвитку школи №3-колегіуму щодо формування життєвих компетентностей, виховання високоосвіченого, конкурентоспроможного випускника. Присутніх привітали заступник міського голови Людмила Осейко та начальник відділу освіти Марія Яцина.

Далі роботу школи презентувала заступник директора Олена Золотоверха. Літературно-музична композиція «Україна – це ми!», яку підготували заступник директора Світлана Гаращенко та вчитель музичного мистецтва Валентина Ткач, стала для гостей справжнім дарунком. Вероніка Гаращенко, хор учнів 1-11-х класів привітали присутніх піснями про мир, родину, любов до рідної землі.

Наступним етапом семінару була екскурсія навчальним закладом, під час якої директори оглянули всі навчальні кабінети, виставкові стенди «Науково-методична робота закладу», «Наші досягнення», виставки дитячих малюнків, поробок, аплікацій, виставку ляльок-мотанок та пасхальних виробів учителя історії та правознавства Ганни Цапенко та народної майстрині Лідії Харченко.

Далі учасники семінару відвідали різноманітні заходи, які підготували і        високоефективно провели педагоги школи №3-колегіуму. Учитель англійської мови Наталія Голоднюк презентувала результати участі у міжнародних проектах найменших їх учасників під час засідання гуртка «English club» (3-4 класи). Учитель історії та правознавства Ганна Цапенко провела майстер-клас «Методичне метро. Участь у міжнародному проекті «Історія та уроки Голокосту». Учитель географії Лідія Онученко презентувала участь старшокласників у міжнародних екологічних проектах під час ділової гри «Довкілля для Європи» (фрагмент уроку географії, 10 клас). Наступним етапом семінару було відвідання засідання євроклубу «Світ без кордонів» (проект «Planting Trees»), яке провела вчитель англійської мови Людмила Кієнко.

Підводячи підсумки роботи у формі «Відкритий мікрофон» щодо досвіду міжнародного співробітництва навчальних закладів Черкащини, усі учасники семінару та Світлана Іванівна Чиркова, методист лабораторії розвитку освіти та педагогічних інновацій комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників», висловили щиру подяку педагогічному колективу та адміністрації школи №3-колегіуму за проведені на високому фаховому рівні заходи, за можливість побачити та отримати неоціненний досвід роботи колективу на шляху до підвищення якості освіти.

 Олена Золотоверха,

заступник директора школи №3-колегіуму