07 Квітень 2017, 08:57

Весняними стежками Українських Карпат

Справжньою триденною пригодою для учнів, батьків та педагогів Смілянського навчально-виховного комплексу №15 стала подорож до Закарпаття під час весняних канікул.

Сонячним ранком туристів привітав Львів – місто шоколаду, кави та дощу. У вирі екскурсійних маршрутів знайшлося місце для відвідування міської Ратуші, копальні кави, майстерні шоколаду та свічкової міні-фабрики. Історії та архітектура старовинного міста Лева закарбувалися в пам’яті надовго.

Емоційною і трохи екстремальною виявилося підкорення на горі Гимби (1490 м) гірськолижного курорту Пилипець. Під час підйому ми насолоджувалися величчю гір та смерекових лісів, пограли у сніжки на висоті 1165 метрів над рівнем моря та зробили найкращі фотознімки гірських долин. Свіжий подих Карпат – водоспад Шипіт зустрів туристів веселковими бризками та повноводдям течії.

У с.Верхня Грабівниця Воловецького району ми відвідали наймогутнішу оборонну споруду ІІ Світової війни – військово-історичний комплекс бункер Лінії Арпада. Масштаби об’єкту вразили не лише міцністю бетонних конструкцій, але й героїчною історією створення бункера вручну.

Мисливська резиденція графів Шенборнів у с. Карпати Мукачівського району зустріла нас тихою величчю столітніх рідкісних дерев. Сюрпризом від турагенства «Фламінго» стала нічна екскурсія у замок Сент-Міклош в с.Чінадієво. Ця загадкова шістсотрічна споруда, овіяна легендами про видатну історичну постать княгині Ілони Зріні – єдиної жінки в історії, яку турецький султан нагородив грамотою-атнаме за мужність і честь.

Історичні стежки екскурсії привели нас до Замку Паланок в м. Мукачево, що входить до п’ятірки найкращих замків такого типу, які збереглися у Європі. В Ужгороді група відвідала Ужгородський замок та величні храми стародавнього міста.

Насичена екскурсійна програма, історичні та культурні події минулого Закарпаття та спілкування з місцевими жителями стали маленьким відкриттям для кожного учасника туру. А скільки ще таємниць приховує рідна Україна! Тож далі буде…

Прес-центр НВК №15