18 Квітень 2017, 16:41

Зустріч з іноземним другом

Напередодні весняних канікул у школу №3 – колегіум завітав гість із Нової Зеландії. Вже традиційною стала третя зустріч Стівена Хопкрофта з колегіантами.

Пан Хопкрофт відвідав уроки учнів усіх класів середньої ланки. Спочатку Стівен провів невеликий конкурс для знавців правопису англійською мовою, переможці якого отримали маленькі солодкі сюрпризи із Нової Зеландії. Потім учні поділилися на групи та разом з учителем Оксаною Миколаївною Устименко і паном Хопкрофтом грали у настільні ігри  - у цій невимушеній атмосфері і відбувалося спілкування. У той час, коли вчитель допомагала грати одній групі, дітям вдавалось знайти контакт з іноземцем без будь-якої допомоги. Граючи з усіма групами по черзі, Стівен встиг приділити увагу кожному. Учні, у свою чергу, дізнавались більше про життя за кордоном: адже за правилами гри, щоб зробити крок уперед, потрібно було відповісти на цікаві запитання, поділившись власним досвідом та своїми думками – «Що ти знаєш про каву?», «Ти коли-небудь був на іншому континенті?», «Якою твариною ти не хотів би бути?» тощо. Це спілкування, як завжди, закінчувалось безліччю запитань,  адресованих Стівенові. Група найактивніших учнів усю перерву обговорювала різні теми з іноземцем, і тільки дзвоник на наступний урок примушував їх попрощатись.

Пан Хопкрофт привітався і з учнями початкових класів. Для наймолодших школярів Стівен привіз у подарунок дитячі книжечки серії «A Little Golden Book» англійською мовою, які будуть чекати своїх розумних читачів у шкільній бібліотеці вже після канікул. Ця ідея виникла у новозеландця, коли у фойє школи він побачив багату виставку прекрасних книг, подарованих учнями шкільній бібліотеці у рамках акції «Подаруй бібліотеці книгу».

Цього разу візит пана Хопкрофта прийшовся на день проведення обласного семінару для колег із Звенигородської спеціалізованої школи №3. Новозеландець відвідав деякі заходи, був приємно вражений виступом шкільного хору.

Приємна та корисна зустріч із нашим щирим другом закінчилась словами «Скоро побачимось!».


Оксана Устименко,

учитель англійської мови школи №3-колегіуму